One pot lasagne

25 MIN
2 personen
One pot lasagne

Zin in lasagne, maar geen tijd om het te maken? Wel, dit is onze snelle én overheerlijke oplossing! De smaken van lasagne, in een originele eenpotsversie.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 lasagnevellen
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl gedroogde oregano
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 500 ml tomatenpassata
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 bol mozzarella
  • 10 g basilicum
  • 125 g mascarpone
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Breek de lasagnevellen in stukken.
  2. Verhit de olijfolie in een grote kookpot. Voeg de ui en knoflook toe en laat 2 minuten stoven. Voeg dan het gemengd gehakt toe. Bak 5 minuten.
  3. Voeg de gedroogde oregano en de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe. Kruid met peper en zout. Schep goed om, voeg de tomatenpassata toe en breng aan de kook.
  4. Verkruimel de aangegeven hoeveelheid bouillon boven de kookpot en voeg per persoon 250 milliliter warm water toe. Schep goed om en voeg de in stukjes gebroken lasagnevellen toe. Schep opnieuw om en zet een deksel op de kookpot. Laat 15-17 minuten garen op een zacht vuur. Roer af en toe.
  5. Scheur ondertussen de mozzarella in stukjes en pluk de blaadjes basilicum.
  6. Proef of de lasagnevellen gaar zijn. Roer nu de mascarpone door de tomatensaus en kruid af met peper en zout. Haal van het vuur en strooi de stukjes mozzarella bovenop het gerecht. Laat nog 2 minuten rusten, strooi er de blaadjes basilicum over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1141.5 kcal
Koolhydraten 71.83 g
waarvan suikers 14.86 g
Vet 71.89 g
waarvan verzadigd 35.21 g
Proteïnen 51.55 g
Vezels 7.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin