Steak met pizzaiolasaus

20 MIN
2 personen
Steak met pizzaiolasaus

Een heerlijk bordje comfort food, zonder te veel calorieën of werk? Dan is deze steak met pizzaiolasaus helemaal je ding!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 rundersteaks
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl chilivlokken
  • 10 g basilicum
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de krieltjes in 15 minuten beetgaar in gezouten water.
  2. Snij de rode ui in plakjes. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in reepjes.
  3. Kruid de steaks met peper en zout. Verhit de olijfolie in een pan en bak de steak bruin, ongeveer 2 minuten per kant. Schep de steak uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Voeg de rode ui, knoflook en rode paprika toe aan de pan. Laat ongeveer 4 minuten stoven, roer regelmatig. Voeg dan het blik tomaten, de oregano, per persoon 100 milliliter water en de chilivlokken toe. Laat 5 minuten stoven en voeg dan opnieuw de steak toe en laat 2 minuten verdergaren. Schep de steak uit de pan en laat de saus nog enkele minuten verder indikken. Snij de basilicum fijn.
  5. Snij de steak in plakjes. Serveer de steak met de krieltjes en de saus erover gelepeld. Werk af met de fijngesneden basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 537.06 kcal
Koolhydraten 52.34 g
waarvan suikers 9.84 g
Vet 14.21 g
waarvan verzadigd 2.37 g
Proteïnen 44.34 g
Vezels 11.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin