One pot veggie lasagne

25 MIN
2 personen
One pot veggie lasagne

Zin in lasagne, maar geen tijd om het te maken? Wel, dit is onze snelle oplossing! De smaken van een vegetarische lasagne, in een heerlijke eenpotsversie.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 lasagnevellen
  • 1 kl gedroogde oregano
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 500 ml tomatenpassata
  • ½ groentebouillonblokje
  • 200 g spinazie
  • 125 g mozzarella
  • 10 g basilicum
  • 100 g mascarpone
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Breek de lasagnevellen in stukjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote kookpot. Voeg de ui en knoflook toe en laat 2 minuten stoven.
  3. Voeg de gedroogde oregano, cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) en de tomatenpuree toe. Kruid met peper en zout. Schep goed om en voeg de tomatenpassata toe en breng aan de kook.
  4. Verkruimel de bouillon boven de kookpot en voeg per persoon 250 milliliter warm water toe. Schep goed om en voeg de in stukjes gebroken lasagnevellen toe. Schep opnieuw om en zet een deksel op de kookpot. Laat 14 minuten garen op een zacht vuur. Roer af en toe. Voeg dan de spinazie toe en roer goed om, tot de spinazie geslonken is.
  5. Scheur ondertussen de mozzarella in stukjes en pluk de blaadjes basilicum.
  6. Proef of de lasagnevellen gaar zijn. Roer nu de mascarpone door de tomatensaus en kruid af met peper en zout. Haal van het vuur en strooi de stukjes mozzarella bovenop het gerecht. Laat nog 2 minuten rusten en strooi er de blaadjes basilicum over en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 853.42 kcal
Koolhydraten 69.57 g
waarvan suikers 15.96 g
Vet 49.77 g
waarvan verzadigd 24.62 g
Proteïnen 29.47 g
Vezels 9.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin