Spirelli met gehakt en mozzarella in de oven

30 MIN
2 personen
Spirelli met gehakt en mozzarella in de oven

Lekkere spirelli's met een romig tomatensausje met gehakt en champignons en dan lekkere mozzarella die erover gesmolten is. Beentjes onder tafel en genieten!

Ingrediënten

  • 200 g spirelli
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 bol mozzarella
  • 10 g basilicum
  • 300 g rundsgehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 2 cups roomkaas
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli beetgaar in 6-7 minuten.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Snij de mozzarella in plakjes. Hak het basilicum fijn.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan. Bak de ui, knoflook en plakjes champignons aan gedurende 5 minuten, schep regelmatig om. Schep uit de pan en verhit de rest van de olijfolie. Bak het gehakt gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout. Voeg opnieuw de gebakken champignons en tomatenblokjes toe en roer goed door elkaar. Voeg de gedroogde oregano en de helft van het fijngehakte basilicum toe en kruid met peper en zout. Haal van het vuur en roer er de roomkaas door.
  4. Giet de pasta af en meng door de saus. Schep de pasta in een ovenschotel en bedek deze met plakjes mozzarella. Zet 4 minuten onder de grill tot de mozzarella mooi gesmolten en goudbruin is. Overstrooi met de rest van het basilicum en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1050.98 kcal
Koolhydraten 84.32 g
waarvan suikers 12.57 g
Vet 51.06 g
waarvan verzadigd 14.18 g
Proteïnen 58.35 g
Vezels 10.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin