Rode curry-kip met een rijstsalade

35 MIN
4 borden
Rode curry-kip met een rijstsalade

Deze heerlijke kip wordt gemarineerd in een vinaigrette met rode curry en is lekker pittig. Heerlijk met een frisse rijstsalade met worteltjes en peultjes.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 250 g langkorrelrijst
  • 2 wortelen, in blokjes
  • 220 g peultjes, fijngesneden
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • ½ chilipeper, ontpit en fijngehakt
  • 150 g pinda's, geroosterd en fijngehakt
  • 2 el currypasta
  • 6 el vinaigrette
  • 2 el vissaus
  • 2 kl blonde suiker
  • 2 el olijfolie

BEREIDING

  1. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Blancheer de peultjes en wortelen beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Snijd de peultjes fijn.
  3. Meng in een kom de olijfolie met de vissaus, suiker, chilipeper en vier eetlepels vinaigrette. Voeg er de rijst, wortelen, peultjes en lente-ui aan toe en roer goed om.
  4. Meng in een andere kom de currypasta en de rest van de vinaigrette. Voeg er de kipfilets aan toe en bedek ze met de curry-vinaigrette. Grill ze nadien gaar op een hete grillpaat. Draai ze na 6-8 minuten om.
  5. Leg op elk bord een gegrilde kipfilet en serveer samen met de rijst en groenten. Werk af met de pinda's.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 851.86 kcal
Koolhydraten 68.71 g
waarvan suikers 9.32 g
Vet 38.79 g
waarvan verzadigd 5.74 g
Proteïnen 53.82 g
Vezels 7.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin