Moussaka met zoete aardappel en ricotta

40 MIN
2 personen
Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Moussaka, het alom gekende Griekse comfort food voor op koude dagen, hebben we in een heerlijke, lichte en originele versie omgetoverd, met plakjes zoete aardappel en ricotta in plaats van zwaardere bechamelsaus. Een vegetarische ovenschotel waar iedereen blij van wordt!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 g ricotta
  • 40 g gratinkaas
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de aubergine in plakken. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakken aubergine. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om.
  3. Schil de zoete aardappelen en snij in plakjes. Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de plakjes zoete aardappel 5 minuten. Giet af, laat uitlekken en dep goed droog.
  4. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 3 minuten. Voeg de oregano en de tomatenblokjes toe en laat 7 minuten zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout.
  6. Neem een ovenschaal en schep er eerst de helft van de tomatensaus in. Schik hier de helft van de aubergineplakjes op en daarbovenop de helft van de schijfjes zoete aardappel. Bestrijk met de helft van de ricotta. Kruid met peper en zout. Herhaal met de rest van de ingrediënten. Overstrooi met de geraspte kaas en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet nog 3 minuten onder de grill voor een mooi goudbruin kaaskorstje en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 514.75 kcal
Koolhydraten 31.32 g
waarvan suikers 13.47 g
Vet 33.32 g
waarvan verzadigd 13.7 g
Proteïnen 17.76 g
Vezels 9.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin