Moussaka met kippengehakt en zoete aardappel

45 MIN
2 personen
Moussaka met kippengehakt en zoete aardappel

Wie houdt er nu niet van een lekkere hartverwarmende ovenschotel. We gingen onze inspiratie halen bij de Griekse klassieker, maar gaven er een eigen twist aan, met lekker licht kippengehakt en een dakje van zoete aardappelen. Lichter dan het origineel en minstens even lekker (vinden wij toch ;-)).

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 300 g kippengehakt
  • 1 kl gedroogde oregano
  • ¾ blik tomatenblokjes
  • 40 g gratinkaas
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snij in plakjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de plakjes zoete aardappel toe. Laat ze 9 minuten koken en giet af.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de aubergine in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg de ui, knoflook en aubergine toe. Laat de ui glazig worden en voeg dan het gehakt toe. Kruid met peper en zout. Schep regelmatig om. Voeg de oregano en de tomatenblokjes toe en laat 7 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Maak ondertussen de bechamelsaus: laat de boter smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3de van de melk toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint te dikken. Voeg opnieuw 1/3de van de melk toe en meng tot de saus opnieuw begint te dikken. Voeg het laatste deel van de melk toe en meng opnieuw tot een dikke saus. Kruid met peper, zout en een snuf nootmuskaat.
  5. Neem een ovenschaal en schep er eerst de helft van de vleessaus in. Schik hier de helft van de zoete aardappelplakjes op. Lepel de helft van de bechamelsaus erover. Herhaal met de rest van de ingrediënten. Overstrooi met geraspte kaas en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven, vervolgens nog enkele minuten onder de grill voor een mooi korstje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 804.8 kcal
Koolhydraten 42.8 g
waarvan suikers 17.41 g
Vet 47.84 g
waarvan verzadigd 19.64 g
Proteïnen 47.19 g
Vezels 8.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin