Hoe warm je een Griek én een Belg op op een koude dag? Het zou het begin kunnen zijn van een flauwe mop, maar wij hebben het eigenlijk gewoon over de heerlijke ovenschotel moussaka. Comfort food uit Griekenland dat ook bij ons heel populair is!

De traditionele versie wordt gemaakt met lamsgehakt, aardappelen, bechamelsaus en aubergine. Maar wij zouden 15gram niet zijn, moesten we daar niet enkele originele en heerlijke variaties op kunnen bedenken. Moussaka, van traditioneel tot origneel! Ontdek onze 5 variaties...

Moussaka

Moussaka
Hoewel Griekenland een zonnig land bij uitstek is, kunnen ze ook erg goed lekkere comfort food gerechten maken, ideaal voor op een koude dag. En ja, dan hebben we het over moussaka: een heerlijk dampende ovenschaal met laagjes aubergine, gehakt, tomaat, aardappelen en bechamel. Hartverwarmend! Bekijk recept

Moussaka met lamsgehakt

Moussaka met lamsgehaktDé traditionele versie met lamsgehakt. Moet je proeven! Bekijk recept

Lichte moussaka

Lichte moussakaMoussaka kan best zwaar zijn, met de bechamelsaus, aardappelen en gehakt. Ontdek deze originele lichte versie. Bekijk recept

Moussaka met kip en zoete aardappel

Moussaka met kip en zoete aardappel
Wie houdt er nu niet van een lekkere hartverwarmende ovenschotel. We gingen onze inspiratie halen bij de Griekse klassieker, maar gaven er een eigen twist aan, met lekker licht kippengehakt en een dakje van zoete aardappelen. Lichter dan het origineel en minstens even lekker (vinden wij toch ;-)). Bekijk recept

Moussaka met zoete aardappel en ricotta

Moussaka met zoete aardappel en ricotta
Moussaka, het alom gekende Griekse comfort food voor op koude dagen, hebben we in een heerlijke, lichte en originele versie omgetoverd, met plakjes zoete aardappel en ricotta in plaats van zwaardere bechamelsaus. Een vegetarische ovenschotel waar iedereen blij van wordt! Eens klaarmaken? Gelijk heb je! Je kan 'm deze week bij de 15gram Foodbox bestellen, hoera!