Mediterraanse ovenschotel met orzo

40 MIN
2 personen
Mediterraanse ovenschotel met orzo

Deze Zuiderse ovenschotel zou wel eens een blijvertje kunnen zijn! Het is echt een éénpotsgerecht: je maakt alles in dezelfde pot klaar, ook de pasta.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 kl paprikapoeder
  • 125 g orzo
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 30 g parmezaan
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn, pers de knoflook en snij de aubergine en courgette in blokjes van 1 cm.
  2. Verwarm de olijfolie in een kookpot die ook in de oven mag (als je die niet hebt, kan je het gerecht later ook in een ovenschotel overscheppen). Voeg de ui, knoflook, aubergine en het paprikapoeder toe. Laat stoven en roer regelmatig om.
  3. Voeg na 3 minuten ook de courgette toe en laat nog 3 minuten verder garen. Voeg dan de orzo toe en roer goed om. Overgiet met per persoon 125 milliliter water en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout en laat 5 minuten verder pruttelen. Meng de helft van de parmezaan erdoor. Schep nu eventueel alles over in een ovenschaal (of laat gewoon in de ovenvaste kookpot zitten) en overstrooi met de rest van de parmezaan. Zet 20 minuten in de oven. Proef of de pasta gaar is en zet eventueel nog 5 minuten in de oven.
  4. Snij ondertussen de peterselie fijn. Serveer de ovenschotel met peterselie erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 591.51 kcal
Koolhydraten 68.82 g
waarvan suikers 20.87 g
Vet 22.35 g
waarvan verzadigd 5.47 g
Proteïnen 23.25 g
Vezels 12.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin