Mediterraanse ovenschotel met orzo

40 MIN
2 personen
Mediterraanse ovenschotel met orzo

Deze zuiderse ovenschotel zou wel eens een blijvertje kunnen zijn! Het is echt een éénpotsgerecht: je maakt alles in dezelfde pot klaar, ook de pasta.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 kl paprikapoeder
  • 125 g orzo
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 30 g parmezaan
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn, pers de knoflook en snij de aubergine en courgette in blokjes van 1 cm.
  2. Verwarm de olijfolie in een kookpot die ook in de oven mag (wanneer je die niet hebt, kan je het gerecht later ook in een ovenschotel overscheppen). Voeg de ui, knoflook, aubergine en het paprikapoeder toe. Laat stoven en roer regelmatig om.
  3. Voeg na 3 minuten ook de courgette toe en laat nog 3 minuten verder garen. Voeg dan de orzo toe en roer goed om. Overgiet met per persoon 125 milliliter water en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout en laat 5 minuten verder pruttelen, roer regelmatig. Meng er de helft van de parmezaan door. Schep nu eventueel alles over in een ovenschaal (of laat gewoon in de ovenvaste kookpot zitten) en overstrooi met de rest van de parmezaan. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Proef of de pasta gaar is en zet eventueel nog 5 minuten extra in de oven.
  4. Hak ondertussen de peterselie fijn. Serveer de ovenschotel met peterselie erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 584.14 kcal
Koolhydraten 67.57 g
waarvan suikers 19.62 g
Vet 22.31 g
waarvan verzadigd 5.45 g
Proteïnen 23 g
Vezels 12.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin