Mosselen met citroengras

15 MIN
1 personen
Mosselen met citroengras

Serveer mosselen eens op Vietnamese wijze met fris citroengras, gember en limoenblaadjes. Er komt een lekker dipsausje bij met limoensap.

Ingrediënten

  • 30 mosselen
  • 2 stengels citroengras, grof gesneden en geplet
  • 30 g gember, in plakjes en geplet, vers
  • 6 limoenblaadjes, geplet
  • 1 el vissaus
  • Voor de dipsaus

  • 1 partje limoen, uitgeperst
  • zwarte peper, gemalen
  • zeezout

BEREIDING

  1. Week en spoel de mosselen grondig in koud water tot al het zand eruit is.
  2. Verwarm het citroengras samen met de limoenblaadjes en gember in een kookpot zonder vetstof. Leg daarop de mosselen en laat 2-3 minuten afgedekt koken tot alle mosselen open staan.
  3. Schenk de vissaus over de mosselen, schud op en zet het vuur uit.
  4. Serveer met een dipsaus van zeezout, zwarte peper en limoensap.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 285.06 kcal
Koolhydraten 17.77 g
waarvan suikers 3.16 g
Vet 10.11 g
waarvan verzadigd 3 g
Proteïnen 31.18 g
Vezels 0.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin