Mosselen in kokosbouillon met citroengras

25 MIN
4 personen
Mosselen in kokosbouillon met citroengras

Met mosselen kan je alle kanten op. Deze versie met kokosbouillon en citroengras heeft een lekker Aziatisch tintje, en maak je snel en makkelijk klaar.

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen, in de schelp
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 chilipepers, ontpit en fijngesnipperd
  • 1 el gember, fijngehakt
  • 4 stengels citroengras
  • 1 limoen, geperst en geraspt
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • 1 el olie
  • 6 el koriander, fijngehakt
  • 1 el komijnzaad

BEREIDING

  1. Haal de buitenste lagen van het citroengras en hak de kern fijn. Spoel de mosselen goed af zodat al het zand verwijderd is.
  2. Doe het komijnzaad in een kommetje en plet het voorzichtig met een vijzelstamper. Voeg er het citroengras, de gember, de chilipepers en de knoflook aan toe en stamp tot een pasta.
  3. Verhit de olie in een grote pot of wok en voeg er de pikante pasta aan toe. Laat 1 minuten bakken. Schenk er de kokosmelk over en breng aan de kook.
  4. Leg de mosselen in de pan en dek de pot af. Laat ze koken tot alle mosselen open zijn. Schud af en toe op.
  5. Giet de vissaus, het limoensap en de zeste over de mosselen. Breng verder op smaak met de koriander. Schud op en verdeel over de borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 261.2 kcal
Koolhydraten 10.33 g
waarvan suikers 1.68 g
Vet 18.62 g
waarvan verzadigd 10.85 g
Proteïnen 12.96 g
Vezels 2.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin