Scampi met peper en vissaus

10 MIN
2 personen
Scampi met peper en vissaus

Een originele Aziatische bereidingswijze van scampi, met peper en vissaus. Serveer met rijst of noedels en gewokte groentjes.

Ingrediënten

  • 12 scampi's
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd, wit en groen gescheiden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el vissaus
  • 1 el olie, plantaardig
  • 2 takjes koriander, grof gehakt
  • 2 kl peperbollen, geplet, zwart
  • zwarte peper, gemalen

BEREIDING

  1. Pel de scampi's tot net voor de staart en verwijder het darmkanaal.
  2. Kruid de scampi's met vissaus, het wit van lente-ui en zwarte peper. Roer om.
  3. Fruit de knoflook in de olie en voeg de scampi's toe. Laat enkele minuten bakken tot ze gaar zijn.
  4. Werk het gerecht af met het groen van lente-ui, koriander en de peperbolletjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 208.27 kcal
Koolhydraten 8.17 g
waarvan suikers 3.82 g
Vet 8.93 g
waarvan verzadigd 1.25 g
Proteïnen 22.91 g
Vezels 1.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin