Mexicaanse maaltijdsoep met kip en rijst

30 MIN
2 personen
Mexicaanse maaltijdsoep met kip en rijst

Ontdek de befaamde Mexicaanse 'sopa de lima', een heerlijk vullende maaltijdsoep met kip, rijst, tomaat, avocado, koriander en limoensap natuurlijk.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 2 tomaten
  • 2 kipfilet
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 75 g jasmijnrijst
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 2 lente-uitjes
  • 10 g koriander
  • 2 tortilla's
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de rode ui in halve plakjes. Snij de groene paprika in blokjes. Snij de tomaten in blokjes. Snij de kipfilets in blokjes.
  2. Breng 1 liter water aan de kook en los hierin het kippenbouillonblokje op. Voeg de rijst en de kippenblokjes toe en laat 10 minuten koken.
  3. Voeg dan de ui en groene peper toe en laat nog eens 10 minuten verdergaren.
  4. Snij ondertussen de avocado in blokjes. Pers het sap van de limoen. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Pluk de blaadjes koriander. Warm de tortilla's op in een antikleefpan of een microgolfoven.
  5. Voeg de tomatenblokjes, het limoensap, de koriander, de avocado en de lente-uitjes toe aan de soep. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met de warme tortilla's.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 695.26 kcal
Koolhydraten 63.95 g
waarvan suikers 11.49 g
Vet 24.87 g
waarvan verzadigd 6.06 g
Proteïnen 46.27 g
Vezels 12.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin