Mexicaanse rundsspiesjes met guacamole

30 MIN
2 personen
Mexicaanse rundsspiesjes met guacamole

Heerlijke gemarineerde rundsspiesjes met Mexico's nationale dipsaus erbij: guacamole!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 el Mexicaanse kruidenmix
  • 2 rundersteak
  • 1 sjalot
  • ½ limoen
  • 10 g koriander
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • 1 rode paprika
  • 4 satéprikker
  • 2 tortilla's
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Pers de knoflook. Meng de olijfolie, geperste knoflook, gedroogde oregano en de Mexicaanse kruidenmix in een kom. Snij het vlees in blokjes. Doe de runderblokjes door de marinade. Roer af en toe om.
  2. Maak de guacamole: snij de sjalot fijn. Pers de limoen. Hak de koriander fijn. Snij de tomaat in fijne blokjes. Haal het vruchtvlees uit de avocado en plet fijn met een vork. Meng er de fijngesneden sjalot, blokjes tomaat, het sap van de limoen en de fijngehakte koriander door. Kruid met peper en zout.
  3. Snij de rode paprika in stukjes van 3 x 3 cm. Rijg de vleesblokjes op de spiesjes, met telkens een stukje paprika ertussen.
  4. Rooster de spiesjes 6 tot 8 minuten in een hete grillpan of bak in een antikleefpan. Keer het vlees regelmatig en bedruip het met de marinade.
  5. Warm de tortilla's op in de microgolfoven, of leg ze kort 1 voor 1 in een droge pan.
  6. Serveer de spiesjes met de tortilla's en de guacamole.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 687.63 kcal
Koolhydraten 37.04 g
waarvan suikers 9.2 g
Vet 36.44 g
waarvan verzadigd 7.97 g
Proteïnen 46.1 g
Vezels 13.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin