Mexicaanse salade met kip en avocado

20 MIN
2 personen
Mexicaanse salade met kip en avocado

De Mexicaanse keuken zwaar? Dan heb je deze heerlijke frisse en lichte salade met kip, véél groenten en avocado nog niet geproefd! Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 10 g koriander
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 2 kipfilet
  • 1 el Mexicaanse kruidenmix
  • 1 zakje gemengde sla
  • 30 g cheddarkaas
  • 1 kl plantaardige olie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de rode ui fijn en de rode paprika in blokjes. Pluk de blaadjes koriander. Snij de tomaten in blokjes. Schil de avocado en snij in blokjes. Pers de limoen en besprenkel de avocado met het sap. Snij de kip in blokjes.
  2. Verhit 1 koffielepel olie in een pan en stoof de rode ui met de paprika. Voeg na 2 minuten de kippenblokjes en de Mexicaanse kruiden toe. Schep regelmatig om en kruid met peper en zout.
  3. Verdeel de sla over de borden en beleg met de blokjes tomaat en avocado. Rasp de kaas grof. Schep de gebakken kipblokjes met de paprika en ui erbij. Overstrooi met de blaadjes koriander en de geraspte kaas.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 561.04 kcal
Koolhydraten 20.02 g
waarvan suikers 12.85 g
Vet 30.13 g
waarvan verzadigd 8.32 g
Proteïnen 46.53 g
Vezels 15.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin