Mexicaans stoofpotje met kip en quinoa

35 MIN
2 personen
Mexicaans stoofpotje met kip en quinoa

Dit stoofpotje doet wat aan chili con carne denken, maar dan in een lichtere versie met kip en voedzame quinoa.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • ½ blik rode bonen
  • ½ limoen
  • 2 kipfilet
  • 130 g quinoa
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g koriander
  • ½ potje magere yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de ui fijn. Laat het blik rode bonen uitlekken. Pers het sap van de limoen. Snij de kipfilets in blokjes.
  2. Spoel de quinoa grondig met water. Doe per persoon 130 milliliter licht gezouten water in een kookpotje en voeg de gespoelde quinoa toe en breng aan de kook. Laat gedurende 10 minuten koken op een matig vuur. Laat de quinoa daarna nog 5 minuten afgedekt wellen. Roer los met een vork.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan of stoofpot. Stoof de ui met de paprikablokjes gedurende 2 minuten en voeg dan de Mexicaanse kruidenmix toe. Laat nog 2 minuten bakken en roer er dan de tomatenblokjes door.
  4. Schenk per persoon 100 milliliter water in de pan en voeg ook de blokjes kipfilet en de uitgelekte bonen toe. Breng zachtjes aan de kook. Laat 20 minuten sudderen. Schep regelmatig om.
  5. Kruid het stoofpotje met peper en zout. Meng er het sap van de limoen door. Pluk de blaadjes koriander.
  6. Verdeel de quinoa en het stoofpotje over de borden. Schep er een lepeltje yoghurt bij en werk af met de koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 638.44 kcal
Koolhydraten 66.91 g
waarvan suikers 11.46 g
Vet 15.22 g
waarvan verzadigd 2.39 g
Proteïnen 53.5 g
Vezels 9.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin