Enchiladas met kip

40 MIN
2 personen
Enchiladas met kip

Enchiladas is een traditioneel gerecht uit Mexico, met opgerolde tortilla's. Die worden gevuld met paprika, tomatenpassata en kip en gaan dan in de oven.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 10 g koriander
  • 2 kipfilet
  • 1 kl komijn
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 500 ml tomatenpassata
  • 4 tortilla's
  • 40 g cheddarkaas
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de paprika in blokjes. Snij de koriander fijn. Snij de kip in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een antikleefpan. Stoof de ui en de knoflook glazig. Voeg na 2 minuten de paprika toe. Voeg na 2 minuten de kippenblokjes toe en bak voor 5 minuten. Kruid dan met komijn, cayennepeper (voeg minder toe als je niet graag pikant eet), Mexicaanse kruidenmix en zout. Voeg de helft van de passata toe en laat 5 minuten pruttelen.
  4. Verdeel het kippenmengsel over de tortilla's en rol ze dicht. Leg ze in een ovenschaal. Schep de rest van de passata over de enchiladas en bestrooi met de cheddarkaas. Zet 10 tot 15 minuten in de oven, tot de kaas begint te smelten.
  5. Serveer met de fijngesneden koriander erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 702.97 kcal
Koolhydraten 63.53 g
waarvan suikers 15.35 g
Vet 22.79 g
waarvan verzadigd 9.37 g
Proteïnen 52.51 g
Vezels 9.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin