Mediterraanse groenteschotel met ricotta

40 MIN
2 personen
Mediterraanse groenteschotel met ricotta

Deze Mediterraanse ovenschotel is geïnspireerd op de Italiaanse klassieker 'Melanzane Parmigiana', maar we hebben nog heel wat extra groenten toegevoegd. Een heerlijk licht en origineel gerecht dat je in Zuiderse sferen brengt!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 250 ml tomatenpassata
  • 125 g ricotta
  • 40 g geraspte harde kaas
  • 10 g basilicum
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergine en courgette in plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakjes aubergine en courgette. Kruid met peper en zout en besprenkel met de olijfolie. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de plakjes halverwege om.
  2. Snij de tomaten in plakjes.
  3. Neem een ovenschaal en doe er de helft van de passata in. Schik hierop dakpansgewijs de helft van de aubergine-, tomaat- en courgetteplakjes. Verdeel er de helft van de ricotta over, kruid royaal met peper en zout. Herhaal met de rest van de ingrediënten en strooi er de geraspte kaas over. Zet nog 15 minuten in de voorverwarmde oven. Pluk ondertussen de blaadjes basilicum.
  4. Serveer de groenteschotel met de blaadjes basilicum erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 499.63 kcal
Koolhydraten 22.41 g
waarvan suikers 14.14 g
Vet 36.02 g
waarvan verzadigd 11.67 g
Proteïnen 18.3 g
Vezels 8.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin