Macaroni met kaas, ham en geroosterde pompoen

30 MIN
2 personen
Macaroni met kaas, ham en geroosterde pompoen

Een ode aan de herfst! We maken de klassieker macaroni met kaas en ham klaar, en geven 'm een herfstige upgrade, met geroosterde pompoen, pompoenpitten en salie erbij. Dit wil je toch proeven? En misschien de kinderen ook wel? Geniet ervan!

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 20 g pompoenpitten
  • 200 g macaroni
  • 40 g gratinkaas
  • 10 g salie
  • 200 g hamblokjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de flespompoen, halveer en schep de zaadjes eruit. Snij in blokjes. Schik op een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven en schep de blokjes halfweg om. Strooi de laatste 3 minuten de pompoenpitten over de bakplaat, zodat ze licht krokant worden.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de macaroni beetgaar in 7-9 minuten. Giet de pasta af.
  3. Maak de bechamelsaus: laat de boter smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3 van de melk toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint te dikken. Voeg opnieuw 1/3 van de melk toe en meng tot de saus opnieuw begint te dikken. Voeg het laatste deel van de melk toe en meng opnieuw tot een dikke saus, roer er nu de gratinkaas door. Kruid met peper, zout en een snuf nootmuskaat.
  4. Pluk de blaadjes salie en snij in fijne reepjes. Meng de macaroni met de kaassaus en de hamblokjes. Schep er voorzichtig de pompoenblokjes en pompoenpitten door.
  5. Serveer de macaroni met kaas, ham en pompoen. Overstrooi met de salie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1047.45 kcal
Koolhydraten 106.17 g
waarvan suikers 18.39 g
Vet 46.1 g
waarvan verzadigd 20.28 g
Proteïnen 48.71 g
Vezels 6.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin