Uit liefde voor dieren, met oog op het klimaat of gezonder leven? Allemaal goede redenen om voor vegetarische gerechten te kiezen. Steeds meer mensen schakelen over of worden flexitariër (deeltijds vegetariër).
Om lekker vegetarisch te koken, vraagt het wat aanpassingen aan je denkwijze over hoe je een goede maaltijd kan samenstellen. En dat is in het begin niet altijd even gemakkelijk en wat zoeken. Maar geen nood! Wij van 15gram zijn er om te helpen. Elke week kan je enkele vegetarische gerechten bestellen bij de 15gram foodbox en op onze website kan je veel inspiratie opdoen! Starten kan al met één van deze heerlijke veggie stoofpotjes, boordevol smaak, waarvoor we ons lieten inspireren door keukens wereldwijd.

Midden-Oosters groentestoofpotje

Midden-Oosters groentestoofpotje
Zin in een smakelijke vitamineboost? Probeer dit heerlijke Midden-Oosterse stoofpotje met venkel, ui, kikkererwten, aardappelen en olijven maar eens! Alles gaat in 1 kookpot, of tajine (als je die hebt!), lekker gemakkelijk. Het gerecht wordt geserveerd met een heerlijk fris yoghurtsausje. Dat gaat smaken! Bestel deze topper deze week met de 15gram foodbox.

Aubergine en kikkererwten tajine

Aubergine en kikkererwten tajine
Dit is vegetarische keuken op zijn best! Met heerlijk gebakken plakjes goudgekleurde aubergine, voedzame kikkererwten en couscous. Bekijk recept

Snelle éénpans chili sin carne met quinoa

Snelle éénpans chili sin carne met quinoa
Met dank aan de Mexicanen voor de inspiratie voor dit gerecht! We maken een snelle en gemakkelijke chili sin carne met quinoa erbij, die ineens mee gegaard wordt in de pittige tomatensaus. Zo gemakkelijk is het om een gezonde vegetarische maaltijd op tafel te toveren! Bekijk recept

Vol-au-veggie

Vol-au-veggie
Zoals de naam doet vermoeden, dit is de vegetarische versie van vol-au-vent! Boordevol lekkere groentjes en een heerlijk zelfgemaakt bladerdeeggebakje. Bekijk recept

Veggie biryani

Veggie biryani
Biryani is een rijstgerecht uit de Indiase keuken. Heerlijk kruidig en makkelijk om te maken. De yoghurt geeft een mooi contrast aan deze pittige schotel. Heerlijk met een zacht gekookt eitje en geroosterde amandelschilfers erbij! Bekijk recept

Linzencurry met spinazie en zoete aardappel

Linzencurry met spinazie en zoete aardappel
Vandaag zetten we een heerlijke, originele linzencurry op het menu! Boordevol lekkere groenten en Indisch afgekruid. Klaar in een half uurtje en je kan beginnen doppen met pitabroodjes in die heerlijke curry. Een vegetarisch toppertje! Bekijk recept

Groentencurry met granaatappelraita

Groentencurry met granaatappelraita
In dit gerecht gaan aardappelen, venkel, sjalot en aubergine allemaal samen in een stoofpot, op smaak gebracht met garam masala. Een heerlijke Indische curry. Bekijk recept

Curry stoofpotje van aubergine en zoete aardappel

Curry stoofpotje van aubergine en zoete aardappel
Een heerlijk geurig, Indisch geïnspireerd stoofpotje bomvol groenten. De zoete aardappel vervangt de klassieke aardappel en daardoor is deze curry ook nog eens lekker licht en koolhydraat-arm! Serveer met een flinke schep frisse yoghurt en crunchy pindanootjes. Bekijk recept

Spaans kikkererwtenstoofpotje met halloumi

Spaans kikkererwtenstoofpotje met halloumi
Een stevige opkikker uit Spanje: een heerlijk kikkererwtenstoofpotje met rode paprika en spinazie. En daarbij verrassende gebakken halloumi. Bekijk recept

Veggie stoofpotje met geroosterde aubergine en olijven

Veggie stoofpotje met geroosterde aubergine en olijven
Een Marokkaans geïnspireerd vegetarisch stoofpotje met heerlijk rokerige geroosterde aubergine en groene olijven. Bekijk recept