Snelle linzencurry

30 MIN
2 personen
Snelle linzencurry

Steffi: "Dit gerechtje doet denken aan een Indische dahl, een stoofschotel met linzen, maar dan in een snelle versie. Bomvol heerlijke groenten en lekker kruidig. Hiervan geniet ik op een koude dag."

Ingrediënten

  • ½ courgette
  • ½ rode paprika
  • ½ broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl currypoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 250 ml tomatenpassata
  • 75 g rode linzen
  • 10 g koriander
  • 2 kl garam masala
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de courgette en rode paprika in blokjes. Snij de broccoli in roosjes. Pers de knoflook.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de courgette, paprika en broccoli toe. Roerbak enkele minuten en voeg dan de knoflook en het currypoeder toe. Laat nog 1 minuut stoven.
  3. Voeg de kokosmelk, tomatenpassata en rode linzen toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen.
  4. Pluk de blaadjes koriander. Roer de garam masala door de curry. Proef of de linzen gaar zijn. Serveer de curry met de blaadjes koriander.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 455.95 kcal
Koolhydraten 25.8 g
waarvan suikers 10.13 g
Vet 30.87 g
waarvan verzadigd 19.68 g
Proteïnen 14.39 g
Vezels 11.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin