Linguine met rucolapesto, gegrilde courgette en mozzarella

25 MIN
2 personen
Linguine met rucolapesto, gegrilde courgette en mozzarella

Een zalige zomerse pasta, om van te genieten in de avondzon! Linguine met frisse rucolapesto, gegrilde plakjes courgette op smaak gebracht met citroenzeste en romige mozzarella voor erbij. Zo eenvoudig en lekker kan het leven soms zijn!

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 1 courgette
  • ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g pijnboompitten
  • 50 g rucola
  • 30 g parmezaan
  • 1 bol mozzarella
  • 1 el olijfolie
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af maar bewaar een kopje van het kookvocht.
  2. Snij de courgette in plakjes van een halve centimeter. Bestrijk ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan en grill de plakjes courgette aan beide kanten. Was en rasp de schil van de citroen. Strooi de zeste over de gegrilde courgettes. Hou warm onder aluminiumfolie.
  3. Pel de knoflook. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Hak de helft van de rucola grof. Doe de knoflook, de geroosterde pijnboompitten (hou 1/4de van de pijnboompitten apart) en de grofgehakte rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de parmezaan en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Voeg eventueel enkele eetlepels van het kookvocht van de pasta toe voor een mooie vloeiende saus. Breng op smaak met enkele druppels citroensap, peper en zout.
  4. Scheur de mozzarella in stukjes. Meng de rucolapesto met de linguine. Roer er dan ook de rest van de rucola door. Serveer in kommen en schik er de gegrilde plakjes courgette, de gescheurde mozzarella op en strooi er de rest van de geroosterde pijnboompitten over.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 989.96 kcal
Koolhydraten 79.77 g
waarvan suikers 13.47 g
Vet 56.49 g
waarvan verzadigd 16.38 g
Proteïnen 38.37 g
Vezels 6.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin