Farfalle met rucolapesto en mozzarella

20 MIN
2 personen
Farfalle met rucolapesto en mozzarella

Hou je van pastasalades? Dan is deze topper echt iets voor jou! Farfalle met een kruidige en originele rucolapesto, kerstomaatjes en mozzarella die je in stukjes scheurt. Bomvol smaak en weinig werk, zo hebben we het graag!

Ingrediënten

  • 200 g farfalle
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g pijnboompitten
  • 50 g rucola
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 250 g kerstomaten
  • 40 g groene olijven
  • 1 bol mozzarella
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af en spoel onder koud water. Bewaar een kopje van het kookvocht.
  2. Pel de knoflook. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Hak de helft van de rucola grof. Doe de knoflook, de geroosterde pijnboompitten en de grofgehakte rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot of blender doen). Voeg de geraspte kaas en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Voeg eventueel enkele eetlepels van het kookvocht van de pasta toe voor een mooie vloeiende saus. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Halveer de kerstomaatjes en olijven. Scheur de mozzarella in stukjes.
  4. Meng de pesto door de afgekoelde farfalle. Schep er dan de kerstomaatjes, de rest van de rucola, de mozzarella en olijven door. Kruid met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 913.63 kcal
Koolhydraten 74.23 g
waarvan suikers 6.26 g
Vet 51.54 g
waarvan verzadigd 15.64 g
Proteïnen 35.57 g
Vezels 6.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin