Farfalle met ratatouille en geitenkaas

35 MIN
2 personen
Farfalle met ratatouille en geitenkaas

Kleurrijk, boordevol groenten, vegetarisch en met een cheesy extra? Dan moet je deze farfalle met ratatouille en lekker frisse geitenkaas erbij zeker eens op het menu zetten! Lekker vegetarisch genieten!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 500 ml tomatenpassata
  • 200 g farfalle
  • 100 g geitenkaas
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de courgette in blokjes. Snij de rode paprika in blokjes van gelijke grootte. Pers de knoflook en snij de rode ui fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de blokjes rode paprika en courgette toe, samen met de knoflook en de Provençaalse kruiden. Laat 5 minuten stoven op een matig vuur.
  3. Voeg de tomatenpassata toe aan de groenten. Breng aan de kook en laat de saus 18 minuten zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 12-14 minuten. Giet de pasta af.
  5. Verkruimel de geitenkaas. Hak de bladpeterselie fijn. Serveer de farfalle met de ratatouille. Strooi er de geitenkaas en fijngehakte bladpeterselie over.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 696.05 kcal
Koolhydraten 95.29 g
waarvan suikers 22.47 g
Vet 20.07 g
waarvan verzadigd 7.4 g
Proteïnen 27.96 g
Vezels 11.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin