Lasagne van aubergine en mozzarella

45 MIN
2 personen
Lasagne van aubergine en mozzarella

Lasagne lust iedereen graag, maar het is caloriebommetje! We maken een gezondere versie en vervangen de lasagnebladeren door... gegrilde aubergine, overheerlijk!

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1½ bol mozzarella
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomatenpassata
  • 4 kl olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de aubergine in lange zo dun mogelijke plakken. Je kan dit eventueel ook met een mandoline doen. Pers de knoflook en snij de rode ui in halve ringen. Rasp de courgette met een grove rasp. Snij de mozzarella in plakjes.
  2. Verhit een grillpan op een hoog vuur en gril de plakjes aubergine. Kruid met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de rode ui, de knoflook en de geraspte courgette aan gedurende 3 minuten. Kruid met peper en zout en voeg de Italiaanse kruiden toe. Stoof nog 1 minuut en voeg de tomatenpassata toe. Laat nog 5 minuten pruttelen.
  4. Neem een ovenschaal, bestrijk met de rest van de olijfolie en leg er een laag van de aubergineplakken in. Schep hierop de helft van de tomatensaus en bedek met de helft van de plakjes mozzarella. Herhaal deze stap met de rest van de ingrediënten. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 516.21 kcal
Koolhydraten 32.83 g
waarvan suikers 19.95 g
Vet 28.24 g
waarvan verzadigd 12.76 g
Proteïnen 27.33 g
Vezels 13.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin