Lasagne, wie houdt er niet van? Maar… deze Italiaanse klassieker doet je misschien eerder aan de winter denken? Think again, want je kan ook heerlijke zomerse versies maken!

Deze week staat er bijvoorbeeld een lasagne met kip en courgette op het menu bij de 15gram-selectie van Foodbag. Frisse zomerse ingrediënten, bio lasagnevellen en een verrassende (en gemakkelijke!) vervanger voor zware bechamelsaus. Benieuwd? Voeg het gerecht hier toe aan je foodbox.

Lasagne met kip en courgette en Italiaanse kruiden
Lasagne met kip en courgette en Italiaanse kruiden

Nog meer variëren met zomerse ingrediënten? Wat denk je van deze combinaties?

Lasagne met vis en spinazie
Lasagna met vis en spinazie
Lasagne 'Melanzane alla parmigiana'
Lasagne 'Melanzane alla parmigiana'

Een andere manier om een lichte, zomerse versie te maken, is door de  pastavellen te vervangen door plakjes groenten! Zoals courgette of aubergine. Zo maak je ook nog eens een koolhydraatarm gerecht (mét toch een heerlijk kaaskorstje), mooi meegenomen!

Lasagne van aubergine en mozzarella
Auberginelasagne met mozzarella
Courgettelasagne met gehakt, ricotta en spinazie
Courgettelasagne met gehakt, ricotta en spinazie
Courgettelasagne met gerookte zalm en spinazie
Courgettelasagne met gerookte zalm en spinazie
Knolselderlasagne met champignons en ricotta
Laagjes knolselder met tomatensaus, champignons en ricotta

En tenslotte is er ook nog een hele originele en snelle variatie! Een ‘one pot lasagne’. Daarbij breek je pastavellen in stukjes, en laat je die zo meegaren in de tomatensaus. Echt verrassend lekker en ook nog eens zo gemakkelijk! Het is zelfs een ideaal gerecht om klaar te maken op de camping of vakantiehuisje. Alles samen in één pot en klaar.

One pot lasagne
One pot lasagne
Vegetarische one pot lasagne met zongedroogde tomaten en mozzarella
Vegetarische one pot lasagneschotel met zongedroogde tomaten en mozzarella