Spaghetti met zalm en garnalen

25 MIN
4 personen
Spaghetti met zalm en garnalen

Een verrassend pasta-gerecht is deze lekkere volkoren spaghetti met zalmblokjes en grijze garnalen. Heerlijk romig met een sausje en afgewerkt met dille.

Ingrediënten

  • 400 g zalmfilet, in blokjes
  • 200 g grijze garnalen
  • 300 g volkoren pasta
  • 400 ml groentebouillon
  • 200 ml room
  • 2 el dille, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Breng de bouillon aan de kook een laat tot de helft inkoken. Schenk er de room bij en laat opnieuw inkoken tot de helft.
  3. Voeg de zalmblokjes toe aan de saus. Laat enkele minuten sudderen tegen de kook aan.
  4. Schep de pasta bij de saus en roer goed om.
  5. Verdeel de pasta met de saus en de zalm over de borden. Werk af met de garnaaltjes en de dille en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 707.86 kcal
Koolhydraten 50.88 g
waarvan suikers 3.28 g
Vet 37.14 g
waarvan verzadigd 13.86 g
Proteïnen 40.09 g
Vezels 7.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin