Gehaktbrood in hazelnotenjasje met knolselderpuree en een slaatje

30 MIN
2 personen
Gehaktbrood in hazelnotenjasje met knolselderpuree en een slaatje

Een heerlijke knolselderpuree met een gehaktbroodje in een jasje van grofgehakte hazelnoten en een fris slaatje erbij met dressing. Dat gaat smaken!

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 300 g bloemige aardappelen
  • 30 g hazelnoten
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 2 el paneermeel
  • 1 sjalot
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 3 kl mosterd
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de knolselder en aardappelen en snij in gelijke blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af.
  3. Hak de hazelnoten grof. Doe het gehakt samen met 2/3de van de mosterd, de tijm en het paneermeel in een kom. Kruid met peper en zout. Meng goed en vorm tot een gehaktbroodje. Rol het gehaktbrood door de gehakte hazelnoten. Smelt de helft van de boter. Vet een ovenschaal in met de gesmolten boter en leg het gehaktbroodje erin. Bestrijk met de rest van de gesmolten boter. Zet 20 minuten in de oven.
  4. Snij de sjalot fijn. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, de rest van de mosterd en peper en zout. Voeg enkele druppels water toe voor een mooie binding. Meng de fijngesneden sjalot erdoor. Dit is de dressing.
  5. Pureer de knolselder en aardappelen met de melk, de rest van de boter, peper, zout en nootmuskaat.
  6. Druppel de dressing over de gemengde sla. Serveer het gehaktbroodje met de knolselderpuree en het slaatje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 849.98 kcal
Koolhydraten 58.18 g
waarvan suikers 3.9 g
Vet 51.15 g
waarvan verzadigd 19.28 g
Proteïnen 37.81 g
Vezels 7.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin