Varkenslapjes met champignonroomsaus en knolselderpuree

30 MIN
2 personen
Varkenslapjes met champignonroomsaus en knolselderpuree

Een heerlijk bordje comfort food dat toch licht verteerbaar is: gebakken varkenslapjes met een zalig romig sausje met champignons en daarbij smeuïge knolselderpuree. Belgische kost waar je blij van wordt!

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 300 g bloemige aardappelen
  • 125 g champignons
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 varkenslapje
  • ½ runderbouillonblokje
  • ½ potje lichte room
  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • 1 kl mosterd
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de knolselder en aardappelen en snij in gelijke blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af.
  2. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Snij de peterselie fijn.
  3. Kruid de varkenslapjes met peper en zout. Laat 1/3de van de boter smelten in een pan en bak de varkenslapjes 3-4 minuten aan beide kanten. Haal uit de pan en bewaar de varkenslapjes onder aluminiumfolie.
  4. Laat 1/3de van de boter smelten in de pan en bak de champignons. Wanneer de champignons mooi gebakken zijn, voeg je per persoon 3 eetlepels water toe en verkruimel je de runderbouillon erover. Roer goed totdat de bouillon is opgelost en voeg dan de room en mosterd toe en roer los. Laat de saus nog even indikken. Leg de varkenslapjes er terug in, om door te warmen.
  5. Pureer de knolselder en aardappelen met de melk, de rest van de boter, peper, zout en nootmuskaat.
  6. Serveer de varkenslapjes met champignonroomsaus en de knolselderpuree. Werk af met de fijngesneden peterselie.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 30 december.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 26 december om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 711.33 kcal
Koolhydraten 40.77 g
waarvan suikers 4.08 g
Vet 40.35 g
waarvan verzadigd 24.58 g
Proteïnen 43.03 g
Vezels 5.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin