Witte pens met rodekool, spekjes en geroosterde aardappelen

35 MIN
2 personen
Witte pens met rodekool, spekjes en geroosterde aardappelen

Hou je van klassiekers met een twist? Wij hebben een variatie van 'worst met rodekool' voor jou in petto! We voegen lekker krokant gebakken spekjes toe aan de rode kool, echt een heerlijke combinatie, zeker ook met de witte pens. De geroosterde aardappelen en het heerlijke vleessausje maken het gerecht af!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 300 g rodekool
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 2 witte pensen
  • ½ runderbouillonblokje
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 kl bloem
  • 1 el mosterd
  • 2 el suiker
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de ui fijn. Smelt de helft van de boter in een kookpot op een zacht vuur en voeg de ui toe. Laat kort aanstoven en voeg de rodekool en per persoon 75 milliliter water, de gedroogde tijm, de laurier en de suiker toe. Roer goed om en laat 25 minuten garen onder deksel op een zacht vuur. Schep regelmatig om.
  3. Verhit een pan en voeg de spekblokjes toe. Bak ze krokant en schep uit de pan. Hou apart.
  4. Bak de witte pensen rondom aan in dezelfde pan waarin je het spek hebt gebakken. Voeg eventueel een klontje boter toe.
  5. Schep de witte pensen uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Voeg per persoon 100 milliliter water en de mosterd toe aan de pan waarin je de worsten gebakken hebt, breng aan de kook. Bestuif met de bloem en verkruimel de runderbouillon erbij. Meng alles goed door elkaar en laat kort inkoken. Breng de vleessaus op smaak met peper en zout.
  6. Snij de krulpeterselie fijn. Proef of de rodekool gaar is, haal het (de) laurierblad(eren) eruit en voeg de wittewijnazijn en spekjes toe. Roer om.
  7. Serveer de witte pensen met de rodekool met spekjes, de vleessaus en de geroosterde aardappelen. Werk af met peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1144.93 kcal
Koolhydraten 64 g
waarvan suikers 23.7 g
Vet 73.07 g
waarvan verzadigd 35.27 g
Proteïnen 35.8 g
Vezels 11.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin