Witte pens is heel stevig en gemakkelijk om te bereiden: je kan ‘m zowel volledig als worst bakken, of in stukjes snijden en de schijfjes apart bakken, ze krijgen zo een heerlijk krokant korstje rondom. Witte pens past uitstekend bij appelmoes, gebakken appeltjes of echte wintergroenten zoals rodekool en witloof. Kinderen zijn er vaak ook vergek op! En wij ook, dat merk je al. We zetten onze favoriete recepten met deze heerlijke worst op een rijtje!
Witloofstoemp met witte pens
Een heerlijke stoemp, op smaak gebracht met echt Belgisch grondwitloof en lekker krokante spekjes, met daarbij ook nog eens een goeie witte pens. Heerlijk! Bekijk recept
Bladerdeegtaartje met appel en witte pens
Een heerlijk hartig taartje met appel en witte pens. Ideaal als aperitiefhapje of als voorgerecht met een slaatje erbij. Op en top Belgisch! Bekijk recept
Knolselderpuree met witte pens-spiesjes en appel
Echte kost van bij ons, in een verrassend jasje! Ontdek deze heerlijke knolselder-aardappelpuree in combinatie met originele spiesjes van witte pens met gebakken appeltjes. Een heerlijk bordjevol waar jong en oud blij van wordt! Bekijk recept
Worst met appelmoes en gebakken patatjes
Een bordje comfort food, dat ook wel eens 'WAP' wordt genoemd: worst-appelmoes-patatjes. Een snelle maaltijd waar je iedereen, incl. de kindjes, blij mee zal maken. Bekijk recept
Witte pens met rodekool, spekjes en geroosterde aardappelen
Hou je van klassiekers met een twist? Wij hebben een variatie van 'worst met rodekool' voor jou in petto! We voegen lekker krokant gebakken spekjes toe aan de rode kool, echt een heerlijke combinatie, zeker ook met de witte pens. De geroosterde aardappelen en het heerlijke vleessausje maken het gerecht af! Zin gekregen? Je kan deze Belgische topper deze week bestellen bij de 15gram Foodbox!