Kip jalfrezi

30 MIN
2 personen
Kip jalfrezi

Kip jalfrezi kent zijn oorsprong in India en wil in het Bengaals zoveel zeggen als 'pikant'. De curry werd uitgevonden als een manier om restjes op te maken.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 groene chilipeper
  • 2 kipfilet
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 kl komijn
  • 2 kl garam masala
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ½ potje magere yoghurt
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Pers de knoflook. Snij de ui in halve ringen. Snij de groene en rode paprika in reepjes. Snij de groene chilipeper in fijne ringetjes. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snij in blokjes.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Verhit de helft van de plantaardige olie in een grote antikleefpan of wok. Voeg de geperste knoflook, komijn, garam masala, suiker, de helft van de groene chilipeper en een snufje zout toe. Roerbak gedurende 3-4 minuten.
  4. Voeg dan de kippenblokjes toe en roerbak gedurende 3 minuten. Voeg het blik tomatenblokjes en de aangegeven hoeveelheid yoghurt toe en roer goed om. Laat zachtjes pruttelen gedurende 8 minuten.
  5. Verhit ondertussen de resterende plantaardige olie in een andere pan en voeg de ui, de rode en de groene paprika toe. Roerbak gedurende 4-5 minuten.
  6. Voeg dan de gebakken groenten toe aan de kip. Kruid af met peper en zout. Serveer de kip jalfrezi met de rijst. Als je graag pikant eet, kan je de rest van de groene chilipeper erover strooien.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 729.35 kcal
Koolhydraten 88.23 g
waarvan suikers 20.5 g
Vet 18.28 g
waarvan verzadigd 2.99 g
Proteïnen 47.17 g
Vezels 10.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin