Massaman curry met kip, bloemkool en een eitje

25 MIN
2 personen
Massaman curry met kip, bloemkool en een eitje

Massaman is een heerlijke smaakvolle currypasta die goed gaat bij rundsvlees, lam of zoals in dit recept met kip. Daarbij komen bloemkoolroosjes en een eitje.

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 ui
  • 300 g bloemkool
  • 2 kipfilet
  • 1 el massaman currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eieren
  • 10 g koriander
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de ui in plakjes. Snij de bloemkool in fijne roosjes. Snij de kip in reepjes.
  3. Verhit de helft van de olie in een wok of grote antikleefpan en voeg de massaman currypasta toe. Roerbak voor 1 minuut en voeg dan de kippenreepjes toe. Roerbak voor 5 minuten.
  4. Voeg de ui en bloemkool toe en roerbak voor 2 minuten. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door en breng aan de kook. Laat 10-12 minuten pruttelen.
  5. Verhit de rest van de olie in een antikleefpan en bak spiegeleieren. Kruid met peper en zout. Snij de koriander fijn.
  6. Proef en voeg eventueel peper en zout toe aan de curry. Serveer de rijst met de massaman curry en leg er een spiegelei bij. Werk af met de koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 902.73 kcal
Koolhydraten 72.98 g
waarvan suikers 9.39 g
Vet 43.62 g
waarvan verzadigd 22.69 g
Proteïnen 51.73 g
Vezels 6.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin