Kipschnitzel met champignonroomsaus en gnocchi

30 MIN
2 personen
Kipschnitzel met champignonroomsaus en gnocchi

Zin in een lekker bordje comfort food? Maak eens deze krokante kipschnitzels samen met een heerlijk champignonroomsausje en lekker zachte gnocchi erbij. De dragon zorgt voor een frisse en kruidige toets. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 1 bio-ei
  • 8 el panko
  • 250 g champignons
  • 10 g dragon
  • 1 teentje knoflook
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 250 g gnocchi
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Leg de kipfilets tussen plastiekfolie en duw ze plat met een stevig voorwerp, zoals een deegroller of de bodem van een kookpot. Kruid de filets met peper en zout. Roer het ei (de eieren) los in een kommetje met een vork. Doe de panko in een diep bord.
  2. Haal de platgeslagen kipfilets eerst door het losgeklopte ei en dan door de panko.
  3. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Pluk de blaadjes van de takjes dragon en hak fijn. Pers de knoflook.
  4. Laat de boter smelten in een pan en bak de champignons samen met de knoflook. Wanneer de champignons mooi gebakken zijn, voeg je per persoon 50 milliliter water toe en verkruimel je de aangegeven hoeveelheid runderbouillon erover. Roer goed totdat de bouillon is opgelost en voeg dan de room toe en roer los. Laat de saus nog even indikken. Kruid met peper en zout. Hou warm op een zacht vuur.
  5. Breng een pot gezouten water aan de kook. Voeg de gnocchi toe. Schep de gnocchi met een schuimspaan uit het water wanneer ze komen bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Hou even opzij.
  6. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de kipschnitzels mooi goudbruin op een matig vuur, ongeveer 4 minuten per kant.
  7. Roer de helft van de fijngehakte dragon door de champignonroomsaus. Serveer de gnocchi met de kipschnitzels en de champignonroomsaus. Werk af met de rest van de dragon.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 6 december.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 2 december om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 993.94 kcal
Koolhydraten 101.8 g
waarvan suikers 8.69 g
Vet 35.85 g
waarvan verzadigd 15.76 g
Proteïnen 62.22 g
Vezels 7.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin