Kip cacciatore en geroosterde krieltjes met rozemarijn

25 MIN
2 personen
Kip cacciatore en geroosterde krieltjes met rozemarijn

'Cacciatore' is een Italiaans jagersstoofpotje. Oorspronkelijk geserveerd met wild konijn, maar wij gaan voor malse kippenblokjes. Daarbij komen heerlijke geroosterde krieltjes en parmezaan die er mooi over smelt. Wat een heerlijk winters Italiaans gerecht!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 250 g champignons
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g zwarte olijven
  • 2 kipfilet
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 250 ml tomatenpassata
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen en rozemarijnnaaldjes op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Borstel de champignons schoon en snij in kwartjes. Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Halveer de olijven.
  3. Dep de kipfilets droog met keukenpapier, snij ze in blokjes en kruid met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kippenblokjes goudbruin, ongeveer 4 minuten.
  4. Voeg de sjalot, knoflook, champignons, tijm en cayennepeper (als je niet van pikant houdt, voeg dan wat minder toe) toe aan de kippenblokjes. Stoof gedurende 5 minuten, voeg dan de olijven, de tomatenpassata en per persoon 50 milliliter water toe. Breng de saus aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de kip cacciatore met de geroosterde krieltjes. Overstrooi met de parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 615.06 kcal
Koolhydraten 44.71 g
waarvan suikers 2.28 g
Vet 24.57 g
waarvan verzadigd 5.75 g
Proteïnen 49.87 g
Vezels 11.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin