Risotto van orzo met kip, broccoli en rucolapesto

25 MIN
2 personen
Risotto van orzo met kip, broccoli en rucolapesto

Een heerlijk verrassend éénpansgerecht, deze risotto van orzo met blokjes kip, broccoliroosjes. Als de risotto klaar is, roer je er de zelfgemaakte rucolapesto door, wat zorgt voor een zalig romig resultaat. Lekker comfortfood om zo naar binnen te lepelen!

Ingrediënten

  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 broccoli
  • 2 kipfilet
  • 125 g orzo
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g rucola
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 1 el boter
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng per persoon 400 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Snij de ui fijn. Snij de broccoli in roosjes. Snij de kipfilet in blokjes.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan of stoofpot en voeg de kippenblokjes toe. Bak 4 minuten en schep dan uit de pan. Bewaar onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de olijfolie toe en de ui. Laat 3 minuten stoven en voeg dan de orzo toe. Roer goed om en voeg de helft van de bouillon toe. Breng aan de kook.
  3. Voeg na 3 minuten de roosjes broccoli toe. Roer regelmatig goed om en blijf bouillon toevoegen, schepje per schepje. Laat 5 minuten pruttelen en voeg de kippenblokjes terug toe. Laat nog 2-3 minuten garen tot de risoni gaar is. Kruid met peper en zout.
  4. Rooster de pijnboompitten kort in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Pel de knoflook. Doe de knoflook, geroosterde pijnboompitten en 3/4de van de rucola in een keukenrobot of blender. Voeg de geraspte kaas, per persoon 1 eetlepel water en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Wanneer de orzo gaar is, roer de pesto door de risotto. Serveer en werk af met de rest van de rucola.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 902.08 kcal
Koolhydraten 55.59 g
waarvan suikers 12.48 g
Vet 45.66 g
waarvan verzadigd 12.65 g
Proteïnen 61.42 g
Vezels 14.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin