Kalkoen chili met couscous van bloemkool

50 MIN
4 personen
Kalkoen chili met couscous van bloemkool

Een heerlijk creatief gerechtje, geïnspireerd op de Mexicaanse keuken: chili met kalkoengehakt met daarbij een originele couscous van bloemkool. Licht & lekker!

Ingrediënten

  • 500 g kalkoengehakt
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 2 selderijstengels, in blokjes gesneden
  • 1 paprika, ontpit en in blokjes
  • 400 g kidneybonen, uitgelekt
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 limoen, in schijfjes
  • 4 el zure room
  • 1 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kl oregano
  • 1 kl komijnpoeder
  • ½ el chilipoeder
  • 1 kl komijnzaad
  • 1 takje koriander, fijngehakt
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verhit de olie in een grote pan en stoof de ui, de paprika en de selderij aan. Voeg na 5 minuten de knoflook en het kalkoengehakt toe. Zet het vuur wat hoger en bak het gehakt rul.
  2. Voeg de oregano, de laurierblaadjes, de komijn en de chilipoeder toe. Meng goed en roer er dan de tomatenblokjes en de kidneybonen door. Schenk er 250 mililiter water bij en kruid af met peper en zout.
  3. Breng de chili aan de kook en laat een half uur sudderen op een laag vuurtje. Voeg eventueel wat water tussendoor toe.
  4. Mix ondertussen de bloemkool tot een textuur van broodkruimels.
  5. Bak het komijnzaad kort aan. Schenk er een beetje water bij en voeg dan de bloemkool toe. Laat een minuutje koken en roer regelmatig om.
  6. Verdeel de chili over de borden en werk af met de koriander, een schijfje limoen en een lepeltje zure room. Serveer met de couscous van bloemkool.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 476.99 kcal
Koolhydraten 38.73 g
waarvan suikers 11.58 g
Vet 16.24 g
waarvan verzadigd 4.73 g
Proteïnen 40.03 g
Vezels 8.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin