Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

35 MIN
2 personen
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

De gehaktballetjes worden op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en er zit een heerlijk smeuïge verrassing in: een bolletje mozzarella dat mooi wegsmelt.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 75 g mozzarellabolletjes
  • 200 g linguine
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g basilicum
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Doe het gehakt in een kom, samen met het paneermeel, de helft van de Italiaanse kruiden, de helft van de knoflook en peper en zout. Meng goed door elkaar en vorm er balletjes ter grootte van een golfbal van. Duw met je duim elk balletje in, en leg er een mozzarellabolletje in. Vorm het gehakt terug tot een balletje. Dit gaat het gemakkelijkst met vochtige handen.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  3. Verhit een grote pan en voeg de olijfolie toe. Bak de gehaktballetjes rondom voor 4 minuten op hoog vuur. Schep ze uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie. Voeg nu de ui, de rest van de knoflook en de Italiaanse kruiden toe aan de pan. Stoof voor 3 minuten en voeg dan de tomatenpuree toe. Roer om, laat de tomatenpuree kort meebakken en voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook. Kruid met peper en zout en voeg de gehaktballetjes toe aan de saus. Laat 10 minuten garen. Snij ondertussen de basilicum fijn.
  4. Serveer de linguine met de Italiaanse balletjes in tomatensaus. Werk af met basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 959.26 kcal
Koolhydraten 103.82 g
waarvan suikers 15.19 g
Vet 35.63 g
waarvan verzadigd 12.88 g
Proteïnen 52.46 g
Vezels 9.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin