Escalope Milanese met puttanescasaus en linguine

35 MIN
2 personen
Escalope Milanese met puttanescasaus en linguine

Vandaag maken we een originele variatie op de klassieke Escalope Milanese! We serveren er een heerlijke puttanescasaus bij. Een geweldige upgrade, als je het ons vraagt! Daarbij komt nog linguine en je kan beginnen smullen. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 2 varkensmignonettes
  • 1 bio-ei
  • 5 el paneermeel
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 200 g linguine
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 el kappertjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 1 el boter
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de courgette in blokjes. Snij de tomaten in blokjes.
  2. Leg de varkensmignonettes tussen plastiekfolie en duw ze plat met een stevig voorwerp, zoals een deegroller of de bodem van een kookpot.
  3. Doe de bloem, het ei en het paneermeel in aparte diepe borden. Klop het ei (de eieren) los. Dep de varkensmignonettes droog met keukenpapier, kruid met peper en zout en dip ze eerst in de bloem, dan in het losgeklopte ei en tenslotte in het paneermeel.
  4. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de ui toe. Voeg na 1 minuut ook de knoflook, Italiaanse kruiden en courgetteblokjes toe. Roerbak voor 3 minuten en voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe, roer om en laat 1 minuut meebakken. Voeg de tomatenblokjes en per persoon 50 milliliter warm water toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet af.
  6. Verhit de boter in een antikleefpan en bak de escalopes mooi goudbruin op een zacht vuur, ongeveer 3-4 minuten aan elke kant.
  7. Halveer de olijven. Voeg de olijven en kappertjes toe aan de saus en laat kort opwarmen.
  8. Serveer de escalopes met de puttanescasaus en de linguine.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 993.76 kcal
Koolhydraten 116.17 g
waarvan suikers 20.67 g
Vet 29.6 g
waarvan verzadigd 9.98 g
Proteïnen 60.01 g
Vezels 11.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin