Gehaktballen met caprese vulling en linguine

30 MIN
2 personen
Gehaktballen met caprese vulling en linguine

We tillen 'tomaat-mozzarella' naar een hoger niveau, door er een heerlijke vulling mee te maken voor originele gehaktballen. Een lekker sappige gehaktbal met een verrassing binnenin dus! Daarbij komt linguine in een lekkere tomatensaus. Smullen geblazen!

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 10 g basilicum
  • 300 g gemengd gehakt
  • 5 el paneermeel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 g linguine
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de tomaten in partjes, verwijder de pitjes en snij in fijne blokjes. Gooi de tomatenpitjes niet weg, die kan je straks bij de saus voegen! Snij de mozzarella in fijne blokjes. Hak het basilicum fijn, maar hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Meng de helft van de tomatenblokjes met de mozzarellablokjes en de fijngehakte basilicum. Kruid met peper en zout.
  3. Doe het gehakt in een kom, samen met de helft van het paneermeel en een snuf peper en zout. Meng goed en vorm er met vochtige handen gehaktballen van, 5 gehaktballen per persoon. Duw met je duim een kuil in de gehaktballen en schep er de tomaat-mozzarella mengeling in. Druk het gehakt rondom de vulling goed aan en vorm er terug een bal van. Doe de rest van het paneermeel in een bord en rol er de gehaktballen door.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg de gehaktballen toe. Bak ze rondom aan, gedurende 5 minuten. Schep over in een ovenschaal en zet nog 10 minuten in de oven.
  5. Snij de ui fijn. Pers de knoflook.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je de gehaktballen hebt gebakken en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 3 minuten en voeg dan de Italiaanse kruiden, de tomatenblokjes en de tomatenpitjes toe. Roer goed om en breng aan de kook. Kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af maar hou wat van het kookvocht bij.
  8. Meng de linguine met de tomatensaus. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe voor een mooie vloeiende saus.
  9. Serveer de linguine met de gehaktballen. Werk af met blaadjes basilicum en de rest van de tomatenblokjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1112.52 kcal
Koolhydraten 107.92 g
waarvan suikers 14 g
Vet 48.54 g
waarvan verzadigd 17.85 g
Proteïnen 57.5 g
Vezels 9.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin