Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus

35 MIN
2 personen
Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus

Oh wat zullen je tafelgasten blij zijn, als je deze heerlijke klassieker op tafel zet: tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus.

Ingrediënten

  • 200 g tagliatelle
  • 1 ui
  • 10 g basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 40 g parmezaan
  • 4 kl olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar in 10-12 minuten.
  2. Snij de ui fijn. Hak de basilicum fijn. Pers de teentjes knoflook. Meng het gehakt met de helft van de ui en de helft van de knoflook. Kruid bij met peper en zout.
  3. Vorm ongeveer 10 gehaktballen met vochtige handen. Verhit 2 koffielepels olijfolie in een pan en bak de gehaktballen 5 minuten goudbruin. Schep uit de pan en zet even opzij.
  4. Voeg 2 koffielepels olijfolie toe in dezelfde pan en voeg de overige knoflook en ui toe. Laat glazig worden.
  5. Schep de tomatenblokjes met de helft van de basilicum en wat zout in de pan. Roer goed om en verlaag het vuur. Laat 10 minuten sudderen.
  6. Voeg de rest van de basilicum toe en roer nog eens goed om. Kruid bij met peper en zout. Schep de gehaktballen door de tomatensaus en laat nog even doorwarmen.
  7. Verdeel de pasta met de gehaktballen en tomatensaus over de borden. Werk af met de parmezaan en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 979.15 kcal
Koolhydraten 78.66 g
waarvan suikers 10.92 g
Vet 50.15 g
waarvan verzadigd 18.12 g
Proteïnen 50.95 g
Vezels 7.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin