Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus

30 MIN
2 personen
Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus

Oh wat zullen je tafelgasten blij zijn, wanneer je deze heerlijke klassieker op tafel zet: tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus.

Ingrediënten

  • 200 g tagliatelle
  • 1 ui
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar in 5-6 minuten. Gief af.
  2. Snij de ui fijn. Hak de bladpeterselie fijn. Pers de knoflook. Meng het gehakt met de helft van de ui en de helft van de knoflook. Kruid bij met peper en zout.
  3. Rol er met vochtige handen gehakballetjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de gehaktballen 5 minuten rondom. Schep uit de pan en zet even opzij.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en voeg de rest van de knoflook en ui toe. Laat glazig worden.
  5. Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe aan de pan. Roer goed om en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  6. Kruid met peper en zout. Schep de gehaktballen door de tomatensaus en laat nog 5 minuten doorwarmen.
  7. Verdeel de pasta met de gehaktballen en tomatensaus over de borden. Werk af met parmezaan en bladpeterselie. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 909.13 kcal
Koolhydraten 86.08 g
waarvan suikers 11.33 g
Vet 40.53 g
waarvan verzadigd 12.66 g
Proteïnen 47.89 g
Vezels 7.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin