Italiaans vispannetje met linguine

35 MIN
2 personen
Italiaans vispannetje met linguine

De basis van dit Italiaanse vispannetje is een lekkere tomatensaus met olijven en kappertjes. De visblokjes garen in deze saus, echt lekker!

Ingrediënten

  • 40 g zwarte olijven
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 1 el kappertjes
  • 250 ml tomatenpassata
  • 300 g vismengeling
  • 30 g Grana Padano
  • 200 g linguine
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de olijven in plakjes. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflook aan. Voeg de Italiaanse kruiden, olijven, de kappertjes en de passata toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en laat 15 minuten pruttelen.
  3. Dep de visblokjes droog met keukenpapier. Bestrijk een ovenschaal met de rest van de olijfolie en leg er de visblokjes in. Kruid met peper en zout. Schep er de tomatensaus over en bestrooi met de Grana Padano. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Snij ondertussen de peterselie fijn. Giet de pasta af.
  5. Serveer het Italiaanse vispannetje met de linguine. Werk af met fijngesneden peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 737.23 kcal
Koolhydraten 78.76 g
waarvan suikers 11.01 g
Vet 24.92 g
waarvan verzadigd 5.14 g
Proteïnen 45.6 g
Vezels 8.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin