Een vispannetje, bestel je dat ook wel eens op restaurant als je naar zee gaat? Wij in ieder geval wel! Of thuis smaakt het eigenlijk ook minstens even lekker. Pure comfort food van bij ons! Of toch niet? Want eigenlijk kan je verschillende soorten vispannetjes terugvinden in andere eetculturen. We maakten een lekker lijstje met verschillende soorten vispannetjes, met klassiekers van bij ons, over originele (seizoens)variaties, tot echte exotische stoofpotjes met vis. Aan de slag!

1. Vispannetje met pommes duchesse


Vispannetje met pommes duchesse

We beginnen met een feestelijke klassieker. Een overheerlijk en rijkelijk gerecht, dit vispannetje met tal van vissoorten en daarbij sjieke pommes duchesse. Eéntje om echt mee uit te pakken!

 

2. Vispannetje onder bladerdeeg met wortelen, prei en selder in mosterdroomsaus


Vispannetje onder bladerdeeg met wortelen, prei en selder in mosterdroomsaus

Serveer een vispannetje met wortelen, prei en selder op een originele manier, met een bladerdeegdeksel. De mosterdroomsaus bindt de smaken samen. Lekker met aardappelpuree erbij!

 

3. Vispannetje met asperges


Vispannetje met asperges

Een heerlijk origineel en licht vispannetje met witte en groene asperges. De vis kan je vervangen met vissoorten naar keuze. Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen, linguine of gewoon zo.

 

4. Waterzooi met vis en peterselieaardappelen


Waterzooi met vis en peterselieaardappelen

Eigenlijk is Gentse waterzooi ook een soort van vispannetje, toch? Ontdek deze snelle en gemakkelijke versie met een lekkere vismengeling en peterselie-aardappelen.

 

5. Italiaans vispannetje met linguine


Italiaans vispannetje met linguine

Als je fan bent van 'ons' Vlaamse vispannetje, dan hebben we een leuke verrassing voor jou: ook een Italiaanse versie is overheerlijk! De basis is een lekkere tomatensaus met olijven en kappertjes. De visblokjes garen in deze saus, echt lekker! Daarbij komt nog linguine. Topcombinatie!

 

6. Viscurry met korianderrijst


Viscurry met korianderrijst

Een vispannetje, op z'n Oosters! Eerst worden sappige blokjes vis aangebakken en daarbij maak je een heerlijke pittige saus op basis van curry en kokosmelk. Daarbij komen dan frisse blokjes tomaat en rijst met koriander. De Oosterse keuken in 1-2-3 bij jou thuis!

 

7. Braziliaans visstoofpotje


Braziliaans visstoofpotje

Een heerlijk stoofpotje van vis uit Brazilië! Breng de tropen op je bord met dit originele vispannetje met kokosmelk, limoen en koriander. Snel klaar, barstensvol smaak en kleur, wat wil je nog meer? Hier word je vrolijk van!