Romig vispannetje met paprikasalsa

25 MIN
2 personen
Romig vispannetje met paprikasalsa

We gaan de Zuiderse toer op met een origineel romig vispannetje met daarbij een verrassende paprikasalsa. De subtiele smaken van het vispannetje krijgen wat extra pit door deze paprikasalsa. Een heerlijk koolhydraatarm gerecht waar je van zal genieten!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 30 g zwarte olijven
  • 300 g vismengeling
  • ½ visbouillonblokje
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • 1 el maïszetmeel
  • ¼ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Snij de paprika's in blokjes. Snij de zwarte olijven in plakjes.
  2. Dep de vis droog met keukenpapier en snij in gelijke blokjes. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en voeg de aangegeven hoeveelheid visbouillon toe. Roer goed los. Leg er de blokjes vismengeling in en laat 5 minuten pocheren. Schep de visblokjes uit de bouillon en hou de bouillon apart. Dek de visblokjes af met aluminiumfolie.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui, paprika en per persoon 2 eetlepels water toe. Roerbak tot het vocht verdampt is en voeg dan de Italiaanse kruiden en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Voeg de olijven en balsamico toe en laat nog 3 minuten stoven. Kruid met peper en zout.
  4. Giet de visbouillon door een zeef en vang het vocht op in een pannetje. Laat de visbouillon lichtjes inkoken. Roer het maïszetmeel los in een scheutje water en voeg toe aan de visbouillon, laat indikken. Roer er vervolgens de room door. Breng op smaak met peper en zout. Schep er de visblokjes terug door en laat even opwarmen.
  5. Serveer het vispannetje met de paprikasalsa erbovenop.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 476.08 kcal
Koolhydraten 31.22 g
waarvan suikers 18.91 g
Vet 23.74 g
waarvan verzadigd 9.54 g
Proteïnen 30.71 g
Vezels 7.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin