Romig vispannetje met paprikasalsa

25 MIN
2 personen
Romig vispannetje met paprikasalsa

We gaan de Zuiderse toer op met een origneel romig vispannetje met daarbij een verrassende paprikasalsa. De subtiele smaken van het vispannetje krijgen wat extra pit door de heerlijke paprikasalsa. Een heerlijk koolhydraatarm gerecht waar je van zal genieten!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 30 g zwarte olijven
  • 1 visbouillonblokje
  • 300 g vismengeling
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • ½ potje lichte room
  • 1 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • 2 el maïszetmeel
  • ¼ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Snij de paprika's in blokjes. Snij de zwarte olijven in plakjes.
  2. Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook. Los er de visbouillon in op. Voeg de visblokjes toe. Laat 8 minuten pocheren net onder het kookpunt.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui, paprika en per persoon 1 eetlepel water toe. Roerbak tot het vocht verdampt is en voeg dan de Italiaanse kruiden en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Voeg de olijven en balsamico toe en laat nog 3 minuten stoven. Kruid met peper en zout.
  4. Giet de bouillon met de visblokjes door een zeef en vang het vocht op in een pannetje. Hou de visblokjes even apart. Laat de bouillon lichtjes inkoken. Roer het maïszetmeel los in een scheutje water en voeg toe aan de bouillon, laat indikken. Roer er vervolgens de room door. Breng op smaak met peper en zout. Schep er de visblokjes terug door.
  5. Serveer het vispannetje met de paprikasalsa erbovenop.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 517.68 kcal
Koolhydraten 40.36 g
waarvan suikers 21.34 g
Vet 23.81 g
waarvan verzadigd 9.57 g
Proteïnen 31.25 g
Vezels 8.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin