Spaans vispannetje met venkel

30 MIN
2 personen
Spaans vispannetje met venkel

Vandaag nemen we je mee naar de Spaanse zon voor een overheerlijk vispannetje met venkel, op smaak gebracht met citroen, gerookt paprikapoeder en wat cayennepeper, als je het ook graag wat pittig hebt. Daarbij komt geurige rijst. Dat wordt genieten!

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 500 ml tomatenpassata
  • 150 g jasmijnrijst
  • 300 g vismengeling
  • ½ citroen
  • ½ kl cayennepeper
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwijder de groene topjes van de venkel en hou apart voor de afwerking. Snij de venkel in fijne blokjes. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de venkel, ui en knoflook 5-6 minuten aan. Voeg het gerookt paprikapoeder, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en de passata toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en laat 10 minuten pruttelen.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Dep de visblokjes droog, snij de vis in gelijke blokjes en kruid met peper en zout. Leg ze bij de tomatensaus en laat nog 8 minuten pruttelen, zorg dat de visblokjes bedekt zijn met de saus.
  4. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Kruid de saus bij met peper en zout en voeg citroensap naar smaak toe.
  5. Serveer de rijst met het vispannetje en werk af met citroenzeste en de topjes van de venkel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 583.52 kcal
Koolhydraten 81.77 g
waarvan suikers 7.88 g
Vet 10.32 g
waarvan verzadigd 1.58 g
Proteïnen 36.28 g
Vezels 9.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin