Siciliaans visstoofpotje met couscous

30 MIN
2 personen
Siciliaans visstoofpotje met couscous

We gaan naar Zuid-Italië om te genieten van een zalig Siciliaans visstoofpotje mét couscous bij. Want jawel, couscous eten ze ook in Zuid-Italië! Gemakkelijk en zó smaakvol, geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 venkel
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 1 el kappertjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ¼ kl kaneel
  • 300 g vismengeling
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1½ el olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Verwijder de harde wortel van de venkel en snij in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui, knoflook en venkel aan. Voeg de Italiaanse kruiden en de kappertjes toe. Schenk er de witte wijn bij. Laat verdampen en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout en voeg de aangegeven hoeveelheid kaneel toe. Roer goed om en laat 15 minuten pruttelen.
  2. Dep de vis droog met keukenpapier. Kruid ze met peper en zout. Leg ze in de tomatensaus en laat nog 10 minuten pruttelen in de saus. Schep niet om.
  3. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  4. Serveer het visstoofpotje met de couscous.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 612.55 kcal
Koolhydraten 69.05 g
waarvan suikers 7.4 g
Vet 13.72 g
waarvan verzadigd 1.89 g
Proteïnen 38.69 g
Vezels 9.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin