Indische kip curry met appel en rijst

25 MIN
2 personen
Indische kip curry met appel en rijst

Een reisje richting India, met deze heerlijke, originele curry met kip en een verrassend frisse toets van appel. Geen authentiek Indisch recept dit, maar wel volledig geïnspireerd op die fantastische geurige keuken! Hopelijk genieten jullie er ook zo van!

Ingrediënten

  • 20 g gember
  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • 2 kipfilet
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 appel
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ rode chilipeper
  • 10 g koriander
  • 1 brikje lichte room
  • 2 kl garam masala
  • 3 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Doe 2/3de van de arachideolie in een kom. Schil en rasp de gember erbij. Voeg de tandoori kruidenmix toe. Kruid met peper en zout. Meng door elkaar. Snij de kip in blokjes en meng met de marinade. Zet even opzij.
  2. Snij de ui fijn. Snij de rode paprika in fijne reepjes. Schil de appel en snij in fijne blokjes.
  3. Verhit de rest van de arachideolie in een grote pan of wok. Voeg de ui toe en laat 2 minuten stoven. Voeg de gemarineerde kipblokjes, paprika en blokjes appel toe. Roerbak 5 minuten op hoog vuur.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe. Roer goed om en laat 10 minuten pruttelen.
  5. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  6. Snij de chilipeper in fijne ringen. Pluk de blaadjes koriander.
  7. Roer de room en garam masala door het gerecht. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  8. Serveer de rijst met de kip curry en werk af met korianderblaadjes en chilipeper naar eigen smaak.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 937.12 kcal
Koolhydraten 93.13 g
waarvan suikers 25.21 g
Vet 38.29 g
waarvan verzadigd 11.98 g
Proteïnen 46.77 g
Vezels 10.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin