Snelle wok kip sweet chili met jasmijnrijst

15 MIN
2 personen
Snelle wok kip sweet chili met jasmijnrijst

Dit is een echte klassieker van bij de afhaal-Chinees, maar dan lekker vers en nóg sneller klaar dan dat je het zelf kan gaan halen. De kippenblokjes bakken lekker krokant dankzij het laagje maïszetmeel eromheen. Er komen lekker knapperige groentjes, ananas en licht pikante zoete chilisaus bij. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blik ananas
  • 2 lente-uitjes
  • 300 g kippenblokjes
  • 4 el chilisaus
  • 2 el arachideolie
  • 2 el maïszetmeel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel en een wok klaar.
  2. Kook de rijst: giet per persoon 150 milliliter heet water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de rijst en een snuf zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Snij de ui grof. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de ananas in stukjes. Snij de lente-ui in ringen. Doe het maïszetmeel in een kom, voeg peper en zout toe en wentel de kippenblokjes hierdoor.
  4. Verhit de arachideolie in de wok en voeg de kippenblokjes en ui toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de paprikablokjes toe. Roerbak nog 3 minuten en voeg de chilisaus en ananasstukjes toe. Schep goed om, laat nog 2 minuten doorwarmen en kruid met peper en zout.
  5. Serveer de rijst met de kippenblokjes, groenten en saus. Werk af met de lente-uitjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 823.05 kcal
Koolhydraten 119.34 g
waarvan suikers 40.92 g
Vet 17.18 g
waarvan verzadigd 2.96 g
Proteïnen 42.69 g
Vezels 7.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin