De Indiase keuken, dat is een betoverende wervelwind van geuren, kruiden, smaken, kleuren en aroma's. Bekend om zijn diversiteit, best wel pittige curry's en meest bekende kruidenmengeling: tandoori. Zoek je inspiratie voor vegetarische gerechten? Die zal je zeker vinden in de Indische keuken, want India heeft het hoogste percentage vegetariërs ter wereld, met 38%. Ontdek hier 10 recepten waarbij we ons lieten inspireren door de aroma's van magisch India.

Wil je zelf jou tandoori kruidenmengeling maken? Rooster dan volgende kruiden droog in een pan tot ze gaan geuren.


  • 1/2 el zwarte peper

  • 4 el komijnzaad

  • 3 el korianderzaad

  • 8 hele kruidnagels

  • 5 el paprikapoeder

  • 1/2 el cayennepeper

  • 1/2 el kaneel

  • 1 kl nootmuskaat

  • 1/2 el zout



Laat afkoelen en maal fijn met een vijzel.

Geniet van de geuren, kleuren en smaken. Namaste!


Zalm tandoori met Indische bloemkoolrijst


Zalm tandoori met Indische bloemkoolrijst
Verrassend en zo smaakvol: zalm tandoori! Je bestrijkt de zalm met een tandoorimarinade en laat die garen in de oven. En ondertussen maak je verrassende en lichte Indische bloemkoolrijst en gestoofde spinazie. Een onovertroffen combo, probeer het vooral zelf! Zin in? Bestel dit gerecht deze week met de 15gram Foodbox! 



Indische curry met gehaktballetjes, aardappelen en spinazie


Indische curry met gehaktballetjes, aardappelen en spinazie
We hebben een heerlijk en verrassend éénpansgerecht in petto! Een eenvoudige Indische curry met sappige gehaktballetjes, spinazie en nee, deze keer geen rijst maar aardappelen. Een zalig geurig potje! Weinig werk, maximum resultaat! Bekijk recept



Indische kip curry met appel en rijst


Indische kip curry met appel en rijst
Een reisje richting India, met deze heerlijke, originele curry met kip en een verrassend frisse toets van appel. Geen authentiek Indisch recept dit, maar wel volledig geïnspireerd op die fantastische geurige keuken! Hopelijk genieten jullie er ook zo van! Bekijk recept



Indische quinoabowl met geroosterde zoete aardappel


Indische quinoabowl met geroosterde zoete aardappel
Zin in een gezonde en toch kruidige maaltijd? Wat denk je van deze originele Indisch geïnspireerde quinoabowl? Geroosterde zoete aardappel met Indische specerijen, frisse yoghurtsaus met komkommer en crunchy amandelen. Lekker gezond genieten! Bekijk recept



Indische curry met zoete aardappel en bloemkoolrijst


Indische curry met zoete aardappel en bloemkoolrijst
Een zalige vegetarische curry boordevol Indische smaken! Geroosterde zoete aardappel en paprika in een pittige kokossaus, en daarbij serveren we lekker gezonde bloemkoolrijst, koriander en crunchy cashewnoten om het helemaal af te maken. Lekker exotisch en toch zo gezond, dat zal smaken! Bekijk recept



Indische gehaktballetjes 'butter chicken style' met paksoi


Indische gehaktballetjes 'butter chicken style' met paksoi
Je weet het, bij 15gram gaan we al graag eens creatief aan de slag met klassiekers, zeker als we er een 'gehaktballetjes versie' van kunnen maken. We zijn dan ook trots op deze verrassende variatie op het Indische gerecht 'butter chicken' met kippengehaktballetjes en paksoi. Dit moet je proeven! Bekijk recept



Tandoori vis met muntraita en rijst


Tandoori vis met muntraita en rijst
Stukjes vis gemarineerd in yoghurt en tandoorikruiden. Met een frisse muntraita, een slaatje en fluffy rijst. Lekker licht, kruidig en overheerlijk! Bekijk recept



Salade van kip tandoori en geroosterde aardappelen


Salade van kip tandoori en geroosterde aardappelen
Een originele salade met sappige reepjes kip tandoori, spinazie, geroosterde krieltjes en een frisse dressing. Dit moet je proberen! Bekijk recept



Pulled chicken tandoori met rijst en courgette


Pulled chicken tandoori met rijst en courgette
We geven het toe: 'pulled chicken' is zowat onze ontdekking van het jaar! Heerlijke sappige reepjes kip die je lekker op smaak kan brengen, in dit geval met pittige Indiase tandoorikruiden. Het resultaat mag er wezen! Proef het vooral zelf... Bekijk recept



Aubergine tandoori dahl met pitabroodjes


Aubergine tandoori dahl met pitabroodjes
Dahl is een linzencurry uit Indië. We brengen dit vegetarisch stoofpotje heerlijk op smaak met tandoori gekruide blokjes aubergine. Een unieke smaaksensatie. Daarbij komt een fris yoghurtsausje en krokante pitabroodjes. Smakelijk! Bekijk recept