Kip met paksoi, noedels en yoghurtdressing

30 MIN
2 personen
Kip met paksoi, noedels en yoghurtdressing

Onze favoriete Aziatische groente? Dat moet wel paksoi zijn! Het is een langwerpige Aziatische koolsoort, die bij ons ondertussen ook overal in de winkelrekken ligt. We serveren paksoi in een smakelijk gerechtje, in combinatie met kip, noedels en een frisse yoghurtdressing. Proeven maar!

Ingrediënten

  • 1 paksoi
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 2 lente-uitjes
  • 10 g dille
  • ½ citroen
  • 1 potje magere yoghurt
  • 1 stick honing
  • 150 g eiernoedels
  • 2 kipfilet
  • 2 el arachideolie
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de wortel van de paksoi weg en snij in stukken. Pel en snij de knoflook in fijne plakjes. Schil en rasp de gember. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
  2. Hak de dille fijn. Pers het sap van de citroen. Meng de yoghurt met het citroensap, de honing, de mosterd, de dille, peper en zout tot een dressing.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de eiernoedels gaar in 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een wok of grote antikleefpan en voeg de knoflook, gember en lente-ui toe. Roerbak gedurende 1 minuut en voeg dan de paksoi toe. Roerbak 5 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  5. Kruid de kipfilets met peper en zout. Verhit de rest van de olie in dezelfde antikleefpan en bak de kipfilets 4-5 minuten aan elke kant.
  6. Serveer de kip met de noedels, paksoi en de dressing erover gelepeld.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 657.28 kcal
Koolhydraten 69.2 g
waarvan suikers 7.33 g
Vet 17.84 g
waarvan verzadigd 2.9 g
Proteïnen 52.27 g
Vezels 4.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin